Igualtat Salarial

Un recent estudi de dades europees, assegura que la bretxa salarial a Espanya s’ha reduït a la meitat en l’última dècada. Amb tot i això, les dones cobren de mitjana un 8’5% menys que els homes pel mateix treball de salari brut. Per tant, la igualtat avança, però encara queda camí al davant.

Les últimes dades presentades per l’Eurostat (és el baròmetre de la Unió Europea en igualtat), desvelen que Espanya és el vuitè país de la UE en Igualtat Salarial. Aquest percentatge que s’ha reduït considerablement entre 2011 i 2020 en tots els països, destaca especialment Espanya. Fa més d’una dècada la diferència entre el salari brut mig era de 16,8%, avui en dia és del 8,5%. La mitjana Europea es situa en el 13%.

Malgrat que els titulars de les dades ens conviden a celebrar que la igualtat salarial avança, encara no ho fa prou. Cal tenir en compte, que enmig d’aquesta dècada analitzada han passat fets claus, com la covid. La pandèmia i els seus efectes econòmics van afectar molt més les dones, que van sofrir un percentatge d’atur molt més alt . Per contra, accions com la conciliació o les mesures per a augmentar la transparència (com el registre salarial obligatori per a totes les empreses) i tot el context normatiu aplicat juguen a favor de la igualtat entre sexes.

 

Per més informació podeu contactar amb el departament laboral:  laboral@cigassociats.com