Catalunya anuncia pujades de l’IRPF, Successions i nous “tributs verds”

La Generalitat de Catalunya ultima el disseny d’una reforma fiscal que comportarà increments en l’IRPF, l’Impost sobre Successions o la creació de nous “tributs verds”. Així ho va avançar el passat mes de setembre el vicepresident del Govern català i conseller d’Economia, Pere Aragonès, en anticipar part del projecte que està presentant als grups parlamentaris durant aquesta setmana.

En diverses entrevistes ha reiterat que el Govern prepara un augment d’ingressos respecte als últims pressupostos de 2017 de 2.200 milions d’euros que surten de “l’augment de la recaptació, perquè l’economia ha crescut” i ha estimat que Catalunya passarà d’un PIB de 215.000 milions d’euros en 2017 a un que superarà de llarg els 230.000 milions.

En aquest sentit, ha reconegut que aquesta suma “no és suficient”, de manera que es planteja revisar l’àmbit de l’IRPF, tot i que ha assumit que el marge és poc, però ha insistit que cal aprofitar-ho. Preguntat per si aquesta modificació de l’IRPF només afectaria les rendes altes, va explicar que pretenien un canvi “per diversos llocs en el sentit d’augmentar la progressivitat”.

En ser repreguntat per si els canvis en aquest impost es realitzaran tant per dalt com per baix, va insistir que es farà “per tot arreu” perquè busquen dotar-lo de més progressivitat i va concretar que pretenen introduir també millores per a les rendes més baixes.